Sou a: inici > presentació

cercador

Aquestes pàgines són un fruit de la col·laboració entre l'Ens Públic de Radiotelevisió de les Illes Balears i la Universitat de les Illes Balears, que d'ençà de l'any 2008 han signat convenis que confien a la institució acadèmica la tasca d'assessorament per a la qualitat lingüística en aquells mitjans de comunicació.

Una conseqüència immediata d'aquesta col·laboració va ser la creació en el si de la Universitat d'una comissió de lingüistes que ha anat elaborant criteris lingüístics que conformen un model de llengua que ara és recollit en aquest web. D'aquesta manera, els criteris referits seran a la disposició de tots els periodistes i de tots els professionals que treballen a la ràdio i la televisió públiques de les Balears, amb un instrument eficaç i àgil, obert i en procés de compleció i de perfeccionament continus. I seran també a la disposició dels responsables d'altres mitjans audiovisuals de les Illes Balears i del públic en general.

Aquest és un manual d'estil en format web. No és un lloc pensat per a divulgar els continguts de la gramàtica normativa, que s'han d'aprendre amb altres recursos. Tot i que, tanmateix, no podrem prescindir de recordar algunes normes gramaticals, l'objectiu és donar orientacions respecte de tots aquells punts que no resol la normativa bàsica o que són objecte d'alguna controvèrsia entre els professionals de la llengua i, especialment, aquelles qüestions específiques de les Illes Balears.

 

Nota: L'elaboració d'aquest web ha restat interrompuda després que també hi restàs el conveni de col·laboració entre IB3 i la Universitat, però les orientacions que s'hi contenen continuen amb tota la seva vigència.

DESTACATS